Gyümölcsös joghurttorta

Hozzávalók:

A tésztához: 

  • 2 tojás,
  • 4 dkg porcukor,
  • 6 dkg zsír.

A  töltelékhez:

  • 2 tojássárgája, 
  • 8 dkg porcukor,
  • 2 dl joghurt,
  • 1 citrom leve,
  • 1,5 dkg zselatinpor,
  • 4 dl tejszín,
  • 10 dkg befőtt vagy bármilyen idénygyümölcs,
  • 2 dkg étcsokoládé,
  • 10 dkg pörkölt dió vagy mandula.

Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon egy vékony piskótakarikát sütünk. Kihűtjük. Lehet készen vásárolni is a piskóta lapot.
A töltelékhez a tojássárgáját a porcukorral, a joghurttal, a szűrt citromlével, a zselatin kétharmadával és a tejszín felével állandó keverés közben forrásig hevítjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a lecsurgatott gyümölcs kétharmadát. A kihűlt piskótát megkenjük a joghurtkrémmel, és a hűtőben megdermesztjük. Mikor megdermedt a krém, a torta oldalát beszórjuk apróra vágott pörkölt dióval vagy mandulával. A tetejére zselatinnal elkevert, kemény habbá vert maradék tejszínnel feldíszítjük. Kirakjuk a maradék gyümölccsel és reszelt csokoládét szórunk rá.

Címkék: torták