Gyümölcsös joghurttorta
Hozzávalók:
A tésztához:
- 2 tojás,
- 4 dkg porcukor,
- 6 dkg zsír.
A töltelékhez:
- 2 tojássárgája,
- 8 dkg porcukor,
- 2 dl joghurt,
- 1 citrom leve,
- 1,5 dkg zselatinpor,
- 4 dl tejszín,
- 10 dkg befőtt vagy bármilyen idénygyümölcs,
- 2 dkg étcsokoládé,
- 10 dkg pörkölt dió vagy mandula.
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon egy vékony piskótakarikát sütünk. Kihűtjük. Lehet készen vásárolni is a piskóta lapot.
A töltelékhez a tojássárgáját a porcukorral, a joghurttal, a szűrt citromlével, a zselatin kétharmadával és a tejszín felével állandó keverés közben forrásig hevítjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a lecsurgatott gyümölcs kétharmadát. A kihűlt piskótát megkenjük a joghurtkrémmel, és a hűtőben megdermesztjük. Mikor megdermedt a krém, a torta oldalát beszórjuk apróra vágott pörkölt dióval vagy mandulával. A tetejére zselatinnal elkevert, kemény habbá vert maradék tejszínnel feldíszítjük. Kirakjuk a maradék gyümölccsel és reszelt csokoládét szórunk rá.