Fekete-erdő krém
Hozzávalók:
- 30 dkg meggybefőtt,
- 4 evőkanál vörösbor,
- 5 evőkanál kristálycukor,
- 1 evőkanál étkezési keményítő,
- 1 csomag csokoládés pudingpor,
- 5 dl tej,
- egy csipetnyi só,
- 5 cl cseresznyepálinka.
+ tejszínhab, meggybefőtt, és kakaópor a díszítéshez.
Elkészítése:
A meggybefőttet kivesszük az üvegből, lecsepegtetjük. A levéből 1,5 dl félreteszünk. A lecsepegtetett meggyet a vörösborral, 2 evőkanál kristálycukorral és a cseresznyepálinkával felforraljuk. A meggylét simára keverjük a keményítővel és a meggyhez adjuk, újra felforraljuk, majd levesszük a tűzről és 4 előkészített desszertes pohárba töltjük. Hideg helyre tesszük, hogy megdermedjen.
A csokoládés pudingporból a sóval, a tejjel és a cukorral a csomagoláson lévő előírás szerint pudingot főzzünk, állandó keverés mellett kicsit hűtjük, majd a kihűlt meggykrémre öntjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Végül tejszínhabbal, meggyel és kakaóporral díszítjük.