Fekete-erdő krém

Hozzávalók:

  • 30 dkg meggybefőtt,
  • 4 evőkanál vörösbor,
  • 5 evőkanál kristálycukor,
  • 1 evőkanál étkezési keményítő,
  • 1 csomag csokoládés pudingpor,
  • 5 dl tej,
  • egy csipetnyi só,
  • 5 cl cseresznyepálinka.

+ tejszínhab, meggybefőtt, és kakaópor a díszítéshez.

Elkészítése:
A meggybefőttet kivesszük az üvegből, lecsepegtetjük. A levéből 1,5 dl félreteszünk. A lecsepegtetett meggyet a vörösborral, 2 evőkanál kristálycukorral és a cseresznyepálinkával felforraljuk. A meggylét simára keverjük a keményítővel és a meggyhez adjuk, újra felforraljuk, majd levesszük a tűzről és 4 előkészített desszertes pohárba töltjük. Hideg helyre tesszük, hogy megdermedjen.

A csokoládés pudingporból a sóval, a tejjel és a cukorral a csomagoláson lévő előírás szerint pudingot főzzünk, állandó keverés mellett kicsit hűtjük, majd a kihűlt meggykrémre öntjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Végül tejszínhabbal, meggyel és kakaóporral díszítjük.

Címkék: krémek